in

Apple iOS 16 en iPad OS 16 – Focus op het lockscreen



Weinig bedrijven zijn zo consistent in het nummeren van een besturingssysteem als Apple is met iOS. Het begon als iPhone OS in 2007, gevolgd door iPhone OS 2 in 2008. Als je toen had doorgeteld, dan had je al kunnen weten dat Apple dit jaar zou komen met iOS 16. Dat is dus precies wat er gebeurde met de keynote op de Worldwide Developer Conference maandagavond. Zoals al jaren gebruikelijk is op die eerste maandag in juni, kwam Apple met nieuwe besturingssystemen.

Dan zou je kunnen denken dat Apple simpelweg zal blijven doortellen en dus in 2052 iOS 46 zal presenteren, maar dat is niet gezegd. Google denkt voor Android na over hoe de jaarlijkse upgrade er in de toekomst uit zal zien en ook bij Apple begint het te wringen. In de afgelopen jaren waren de upgrades vaak niet bugvrij op het moment van release. Het aantal nieuwe functies is ook niet altijd even hoog. Een release die minder vaak plaatsvindt, zou groter en stabieler kunnen zijn.

Vooralsnog zit Apple stevig vast in de jaarlijkse cadans en dus krijgen we dit jaar iOS 16. We hebben dat in de afgelopen dagen geprobeerd op een iPhone 13 Pro van vorig jaar en een iPad Air van dit jaar, om alle nieuwe functies te zien. Dit is de reactie van sdziscool ( die in de video zit.

00:00 – Intro
00:38 – Nieuw lockscreen
01:35 – Focus per lockscreen
02:16 – Kleine tweaks iOS
02:54 – Kaarten, mail en berichten
03:23 – Pass key en Carplay
04:03 – Stage Manager voor iPad
04:52 – Extern scherm
05:52 – Voorlopige conclusie

Meer Tweakers:
• Bekijk al onze video’s: https://goo.gl/xo64f0
• Check onze playlists: https://goo.gl/1bCRnr
• Like ons op Facebook: https://goo.gl/oEilz2
• Volg ons op Twitter: https://goo.gl/U2Xabx
• Volg ons op Instagram: https://goo.gl/CWnVaS
• Lees meer: https://tweakers.net

#Tweakersnet

Share this: