in

Samsung Galaxy S21 vs Apple iPhone 12 | Strijd om de topklasse | SmartphoneMan



De Samsung Galaxy S21 en de Apple iPhone 12 zijn waarschijnlijk de twee populairste high-endsmartphones van het moment. Ze kosten beiden zo’n €800 en zijn beiden ontzettend goed. In deze vergelijking vertel ik je welke het beste is.

De Apple iPhone 12 kopen:
De Samsung Galaxy S21 kopen: https://www.belsimpel.nl/samsung-galaxy-s21-5g/128gb-wit

Samsung heeft de S21 net uitgebracht en zit daarmee dichter op de release van de iPhones dan ooit. Bovendien hebben zowel Samsung als Apple hun toplijn de afgelopen jaren flink gediversifieerd. De echte toptoestellen zijn tegenwoordig de Apple iPhone 12 Pro Max en Samsung Galaxy S21 Ultra; de gewone iPhone 12 en Galaxy S21 zijn de meest gangbare toptoestellen van de fabrikanten. Ze concurreren direct met elkaar, kosten ongeveer hetzelfde en het is lastig om een duidelijke winnaar uit te roepen.

Zoals altijd is eigenlijk het besturingssysteem het grootste verschil tussen de twee toestellen. Wie iOS-fan is moet bij de iPhone 12 zijn; Android-liefhebbers kunnen bij de Galaxy S21 terecht. Mocht dat besturingssysteem je niet zoveel uitmaken, dan wordt de keuze lastiger. De iPhone 12 heeft zo zijn voordelen, zoals een wat luxer ontwerp, beter updatebeleid en betere hoofdcamera. Maar ook de Samsung Galaxy S21 pakt de nodige punten. Hij is bijvoorbeeld wat uitgebreider qua software en camera en heeft een vloeiender scherm met kleinere randen. Benieuwd naar alle verschillen en overeenkomsten tussen de twee smartphones? Check dan de video.

Deze hoofdstukken worden in de video behandeld:

00:00 Intro
00:29 Design
02:48 Scherm
03:57 Prestaties
04:35 Software
05:17 Camera
07:05 Batterij
08:17 Conclusie

—————

Steun SmartphoneMan door een aankoop te doen via een van deze affiliate links:

– Amazon: https://bit.ly/SmartphoneManAmazon
– Bol.com: https://bit.ly/SmartphoneManBol
– CoolBlue: https://bit.ly/SmartphoneManCoolBlue

—————

Graphics met dank aan @markelijk: https://www.youtube.com/user/MarkoszzChannel

SmartphoneMan: 2x per week een nieuwe video die jou helpt met het kiezen van de juiste smartphone.

SmartphoneMan is hét YouTube kanaal dat jou helpt met het kiezen van een nieuwe smartphone. SmartphoneMan Dominick was jarenlang actief als reviewer bij WANT en All About Phones en richt zich met dit kanaal op iedereen die een smartphone wil kopen. Met gedegen onafhankelijke reviews en kooptips die voor iedereen begrijpbaar zijn. Daarbij komen juist ook de minder dure smartphones die veel waar voor hun geld bieden aan bod.

Apple, Samsung, Nokia, Motorola, Huawei, Oppo, Realme, Xiaomi enzovoorts; u vraagt, wij draaien!

Share this: