in

OnePlus 9 review | Betaalbaar high-endtoestel doet alles goed | SmartphoneMan



De OnePlus 9 is de goedkoopste smartphone met de high-end Snapdragon 888-chip die je op dit moment kunt krijgen. Toch is het toestel opvallend compleet, en daarmee een goede deal voor wie een betaalbare high-end smartphone wil. In deze review vertel ik je er alles over.

De OnePlus 9 kopen:
De volledige specificaties van de OnePlus 9: https://telefoonheld.nl/oneplus/oneplus-9-8gb/

De OnePlus 9-serie bestaat uit twee toestellen: de OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro. Die strategie hanteert OnePlus al een tijdje, maar waar de 8 en de 7 nog behoorlijk gehandicapt waren tegenover de 8 Pro en de 7 Pro, is dat verschil bij de OnePlus 9 een stuk kleiner. Daarmee wordt de OnePlus 9 een erg interessante keuze. De smartphone is snel, heeft een prima camera, kan draadloos opladen en heeft een deels waterdicht ontwerp. Toch is hij met zijn vanafprijs van €699 goedkoper dan alle andere recente high-end smartphones.

Natuurlijk heeft OnePlus ook de nodige bezuinigingen gedaan, maar het zijn allemaal geen grote issues. Het frame van de OnePlus 9 is van plastic in plaats van metaal en de telefoon mist een zoomcamera. Ook IP68-certificering mist, hoewel de smartphone volgens OnePlus dezelfde behandeling tegen water heeft gehad als de wel IP68-gecertificeerde OnePlus 9 Pro. De besparing zou puur op de certificering zitten, die volgens OnePlus teveel geld zou kosten gezien de prijsklasse van het toestel. Gezien de OnePlus 9 inderdaad minimaal €100 goedkoper is dan zijn concurrenten, is dat misschien helemaal niet zo’n slechte keuze.

Deze hoofdstukken worden in de video behandeld:

00:00 Intro
00:18 Design
01:39 Scherm
02:08 Prestaties
02:32 Software
03:07 Camera
05:08 Batterij
06:02 Conclusie

—————

Steun SmartphoneMan door een aankoop te doen via een van deze affiliate links:

– Amazon: https://bit.ly/SmartphoneManAmazon
– Bol.com: https://bit.ly/SmartphoneManBol
– CoolBlue: https://bit.ly/SmartphoneManCoolBlue

—————

Graphics met dank aan @markelijk: https://www.youtube.com/user/MarkoszzChannel

SmartphoneMan: 2x per week een nieuwe video die jou helpt met het kiezen van de juiste smartphone.

SmartphoneMan is hét YouTube kanaal dat jou helpt met het kiezen van een nieuwe smartphone. SmartphoneMan Dominick was jarenlang actief als reviewer bij WANT en All About Phones en richt zich met dit kanaal op iedereen die een smartphone wil kopen. Met gedegen onafhankelijke reviews en kooptips die voor iedereen begrijpbaar zijn. Daarbij komen juist ook de minder dure smartphones die veel waar voor hun geld bieden aan bod.

Apple, Samsung, Nokia, Motorola, Huawei, Oppo, Realme, Xiaomi enzovoorts; u vraagt, wij draaien!

Share this: