in

Samsung Galaxy S21 FE vs Samsung Galaxy S21 | Fan Edition blijkt gouden zet | SmartphoneMan



De Galaxy S21 Fan Edition kwam begin dit jaar uit als uitgeklede tegenhanger van de Galaxy S21. In deze video leg ik de twee naast elkaar en ontdek ik dat de Galaxy S21 FE eigenlijk helemaal niet zo uitgekleed is.

De Samsung Galaxy S21 FE kopen:
De Samsung Galaxy S21 kopen: https://www.midimedia.nl/samsung-galaxy-s21-5g-128gb-wit

Het idee van de Fan Editions van Samsung is dat ze goedkoper en eenvoudiger zijn dan het basismodel. Bij de Galaxy S20 Fan Edition was dat ook duidelijk het geval. De Galaxy S21 Fan Edition blijkt echter helemaal niet zo van zijn grotere broer af te wijken. De S21 FE is vooral een net iets minder luxe Galaxy S21 met een groter scherm. De achterkant is van plastic, maar dat was hij bij de gewone Galaxy S21 ook al. Het zijn dus vooral dingen als de afwerking en een paar extraatjes waarmee de Fan Edition minder luxe is. Daar bespaar je wel behoorlijk wat geld mee.

Het verschil tussen de smartphones qua prijs is bijna €100 en in beide gevallen krijg je een uitstekende net-niet high-end smartphone. Deze toestellen hebben snelle chipsets, een mooi scherm, een waterdichte behuizing, een goede camera en uitstekende software-ondersteuning. Wat dat betreft doen ze weinig onder voor de echte toppers. De grootste verschillen die er wel zijn met bijvoorbeeld een Galaxy S22 op OnePlus 10 Pro zitten hem in de iets minder luxe afwerking, iets oudere chipset en iets mindere camera. Maar de verschillen zijn niet groot en de financiële besparing wel. Dat maakt deze twee S21’s allebei interessante smartphones, hoewel er één duidelijke winnaar is.

Deze hoofdstukken worden in de video behandeld:

00:00 Intro
00:32 Design
01:46 Scherm
02:29 Prestaties
03:52 Software
04:49 Camera
06:24 Batterij
07:25 Conclusie

—————

Steun SmartphoneMan door een aankoop te doen via een van deze affiliate links:

– Amazon: https://bit.ly/SmartphoneManAmazon
– Bol.com: https://bit.ly/SmartphoneManBol
– CoolBlue: https://bit.ly/SmartphoneManCoolBlue

—————

Graphics met dank aan @markelijk: https://www.youtube.com/user/MarkoszzChannel

SmartphoneMan: 2x per week een nieuwe video die jou helpt met het kiezen van de juiste smartphone.

SmartphoneMan is hét YouTube kanaal dat jou helpt met het kiezen van een nieuwe smartphone. SmartphoneMan Dominick was jarenlang actief als reviewer bij WANT en All About Phones en richt zich met dit kanaal op iedereen die een smartphone wil kopen. Met gedegen onafhankelijke reviews en kooptips die voor iedereen begrijpbaar zijn. Daarbij komen juist ook de minder dure smartphones die veel waar voor hun geld bieden aan bod.

Apple, Samsung, Nokia, Motorola, Huawei, Oppo, Realme, Xiaomi enzovoorts; u vraagt, wij draaien!

Share this: