in

Xiaomi 12 review | Xiaomi's doorbraak in de topklasse | SmartphoneMan



De Xiaomi 12-serie is de derde poging van de fabrikant om een echte topsmartphone op de Europese markt te zetten. Na twee minder succesvolle pogingen, lijkt Xiaomi eindelijk goud in handen te hebben. In deze review vertel ik je er alles over.

De Xiaomi 12 kopen:

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ondanks bovenstaande lovende woorden, is de Xiaomi 12 niet perfect. Én een beetje te duur, want met zijn prijs van €799 concurreert hij direct met de Apple iPhone 13 en Samsung Galaxy S22. Zaken als het gebrek aan een zoomcamera en buggy software zorgen ervoor dat hij zich nog niet helemaal met die smartphones kan meten. Toch is er ook iets dat de Xiaomi 12 duidelijk wel goed doet: een uitgebreide en luxe ervaring bieden.

In plaats van te focussen op de beste specificaties, lijkt Xiaomi dit keer de ervaring die zijn topsmartphone biedt op de eerste plaats gezet te hebben. De camera heeft geen 108-megapixelsensor, maar wél een betere beeldkwaliteit dan de Mi 11 vorig jaar. Bovendien is de MIUI-software sterk verbeterd en het ontwerp een stuk beter afgewerkt. Het updatebeleid wordt nu eindelijk duidelijk gecommuniceerd én is behoorlijk goed. Zo zet de Xiaomi 12 een heleboel stappen in de goede richting, en is het wat mij betreft de eerste echt serieuze high-end smartphone van Xiaomi.

Om deze smartphone een echte aanrader te maken moet de prijs nog wat naar beneden, maar Xiaomi kennende zal dat gedurende de komende maanden wel gebeuren. Hopelijk weet Xiaomi dan ook nog de laatste bugs uit de software plat te slaan. Als dat allebei lukt, heeft het met de 12 wat mij betreft een winnaar in handen. In deze video bespreek ik alle ins en outs van het toestel met je.

Deze hoofdstukken worden in de video behandeld:

00:00 Intro
00:19 Design
02:04 Scherm
02:38 Prestaties
03:11 Software
05:44 Camera
07:27 Batterij
08:13 Conclusie

—————

Steun SmartphoneMan door een aankoop te doen via een van deze affiliate links:

– Amazon: https://bit.ly/SmartphoneManAmazon
– Bol.com: https://bit.ly/SmartphoneManBol
– CoolBlue: https://bit.ly/SmartphoneManCoolBlue

—————

Graphics met dank aan @markelijk: https://www.youtube.com/user/MarkoszzChannel

SmartphoneMan: 2x per week een nieuwe video die jou helpt met het kiezen van de juiste smartphone.

SmartphoneMan is hét YouTube kanaal dat jou helpt met het kiezen van een nieuwe smartphone. SmartphoneMan Dominick was jarenlang actief als reviewer bij WANT en All About Phones en richt zich met dit kanaal op iedereen die een smartphone wil kopen. Met gedegen onafhankelijke reviews en kooptips die voor iedereen begrijpbaar zijn. Daarbij komen juist ook de minder dure smartphones die veel waar voor hun geld bieden aan bod.

Apple, Samsung, Nokia, Motorola, Huawei, Oppo, Realme, Xiaomi enzovoorts; u vraagt, wij draaien!

Share this: