in

Akhirnya aku Beli IPAD MINI 6, Tapi 64Gb je. CUKUP ke?



So, macam semua tahu, Ipad mini generasi ke 6 dah di lancarkan beberapa ketika, dan aku baru je bulat hati membeli sebuah untuk aku. So kalau korang nak tahu, kenapa akhirnya aku beli, dan kenapa aku pilih variant aku ni, jom tengok video ni.

link pembelian :
ipad mini 6 –
apple pencil alternative – https://shp.ee/xp48ktm

Website : https://www.izamigadget.com
Facebook personal : https://web.facebook.com/izami.gadget
Facebook page : https://www.facebook.com/IzamiGadgetStudio
Instagram : https://www.instagram.com/izami_gadget/
youtube : http://www.youtube.com/c/IzamiGadget
twitter : https://twitter.com/izamigadget

BUSINESS INQUIRIES
izamigadget@gmail.com

#ipadmini6 #ipadmini2021 #applepencil

44 Comments

  1. Menonton dari iPad Generasi ke-8. Saya sejak kebelakangan ini kerap bermain permainan video online iaitu pUbG Mobile.. Ketika saya bermain game tersebut di iPad saya ini, saya telah 3 kali menghadapi game crash sehinggakan saya sampai terpaksa restart peranti saya ini.. Ini mungkin dikeranakan kapasiti 3GB RAM sahaja dalam iPad Gen 8 dan juga cip A12 Bionic yang sekarang sudah hampir 4 tahun dilancarkan oleh Apple.. Saya ingin meminta pendapat dari siapa2 sahaja yang sudi.. Adakah wajar untuk saya mengambil iPad Mini ke-6 ini yang mana saiznya ini boleh dikatakan cukup ideal untuk peranti permainan online dan mempunyai kapasiti RAM sebanyak 4GB serta dilengkapi dengan cip terbaru oleh Apple iaitu A15 Bionic? Terima kasih

  2. Saya pun baru beli semlm, 64 Gbyte jer sebab nya dah subscribe microsoft one drive Terabyte, utk computer saya guna Asus Zenbook dan mmng guna onedrive utk office work

  3. Ipad mini 6 memang super portable. Aku beli sejak pre order, kira banyak bulan jgk la dah pakai. Memang berguna sebagai secondary device. Kalau siapa yg jenis travel, outstation, dan kerja aktiviti outdoor, this is for you. Ipad air for me agak besar utk dibawa ke mana2. Unless korang jenis bawa backpack.

  4. Saya guna iPad Mini 5th Gen 64GB. Kalau nak beli GB besar macam bazir duit tapi kawan saya cakap "64GB cukup ke?"
    Bagi saya cukup dah. Just layan music, YouTube, Unifi Playtv, Arcaea dan Genshin Impact.
    Initially planned nak pakai iPad 8th Gen 32GB je sebab nak main Arcaea sahaja tapi lepas tu I fikir kejap… Cukup ke 32GB? Tambah RM200-RM300 boleh dapat iPad Mini 5th Gen 64GB. Lagi kecil sedap pegang.
    So, saya pergi la Apple Store (aka Switch) tanya mana lebih recommend. Dia tanya saya, saya buat light gaming atau kerja sekolah? Saya cakap la light gaming je. Dia recommended iPad Mini 5th Gen 64GB. So, beli la.
    So far takde masalah dengan iPad Mini yang sekarang saya pakai. Saya hujung minggu je baru dapat sentuh iPad saya. Saya tak install banyak apps sebab jarang pakai. Just pakai phone Android je.

  5. Review dari pengguna Ipad Air 4. (6 bulan)
    Sesuai utk buat nota(goodnotes).
    lepas guna ipad utk buat nota, memang kurang guna kertas.
    64gb dah cukup utk buat nota, main game mungkin tak cukup utk masa panjang sebab update ipad os pun dah bergb 1 update.
    kalau main genshin, 64gb tak cukup.
    saya peminat android tapi utk tab, saya recommend apple ipad.
    ada app tak support full screen macam bilibili, instagram
    kalau nak portability, ambil mini. boleh bawa mana. kalau ipad air ni tak yakin nak bawa keluar.
    recommend ugreen pencil, dah pakai 6 bulan, alhamdulillah elok lagi. (no pressure sensitive)
    best utk tengok netflix, screen lawa walaupun lcd.
    last sekali, ikut budget. kalau boleh jangan berhutang.
    ipad 9 dah ok dah aq rasa. function sama je.
    education price kalau nak murah lagi.
    Semoga semua murah rezeki.

  6. Ipad 9 (2021) paling value for money bang izami. Beli pakai harga education rm1400 shj utk model wifi 64gb. Murah rm1k dari ipad mini 😁😁😁