in

Apple iPhone 14 Pro (Max) Review – Prachtig en prijzig



Toen Apple vorig jaar de iPhone 13-serie uitbracht, werd er veel gesproken over de weinige vernieuwingen die het toestel bracht. Een eerste blik op de 14 Pro’s die wij hebben binnengekregen, lijkt hetzelfde gevoel op te halen, maar dat valt mee. De toestellen zien er nagenoeg hetzelfde uit, maar als je goed kijkt, zijn er aan de buitenkant meer dan genoeg kleine verschillen te zien. Van binnen is er nog meer veranderd en veel van de nieuwe functies waar mensen op zaten te wachten bij toestellen van vorig jaar, zijn nu wel te vinden op de iPhone 14 Pro-toestellen. Ze zijn bijvoorbeeld voorzien van de Always on-functionaliteit en een FaceID-camera die overweg kan met mondkapjes. Daarnaast zijn er wat echt nieuwe functies toegevoegd en bestaande componenten verbeterd. De nieuwe toestellen hebben een vernieuwde soc, verbeterde camera’s en iets grotere accu’s. Bovendien heeft het bedrijf uit Cupertino een wijziging doorgevoerd met betrekking tot de modellen die het op de markt brengt.

De 14 Pro-toestellen zijn de enige met een nieuw ontwerp, en het scherm is niet alleen helderder en toont vloeiender beelden, maar heeft dus ook een always-on-functionaliteit. De nieuwe 48-megapixelhoofdcamera is ook Pro-exclusief, evenals de verbeterde ultragroothoekcamera en de telecamera. Apple reserveert zelfs de nieuwe A16-soc voor de iPhone 14 Pro en Pro Max; de 14 en 14 Plus moeten het doen met de A15 van vorig jaar. Zijn de veranderingen en nieuwe toevoegingen genoeg om voor deze toestellen naar de winkel te rennen? Wij hebben ze uitgebreid getest en de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max vergeleken met de iPhone 13 Pro en de Samsung Galaxy S22 Ultra.

00:00 – Intro

00:31 – Verschillen met iPhone 13 Pro (Max)

00:57 – Dynamic Island

02:19 – Scherm

04:08 – Camera

05:35 – Accuduur

06:23 – iOS 16

07:38 – Conclusie

Meer Tweakers:
• Bekijk al onze video’s:
• Check onze playlists: https://goo.gl/1bCRnr
• Like ons op Facebook: https://goo.gl/oEilz2
• Volg ons op Twitter: https://goo.gl/U2Xabx
• Volg ons op Instagram: https://goo.gl/CWnVaS
• Lees meer: https://tweakers.net

#Tweakersnet

Share this:

24 Comments

  1. Best wel mooi toestel. Maar beste mensen, wie gaat er in deze tijden nou een smartphone kopen van bijna 2000 ekkies? Kan ik beter een RTX 4090 kopen, daar stook ik meteen mijn huis mee warm lol.

  2. Leuke presentator! Goed gedaan deze video. Maar wat een verschrikkelijk oud design begint dit te worden zeg. Wat mij betreft kan je deze bedragen niet vragen voor een telefoon die er uit ziet alsof ie uit 2015 komt.

  3. Met welke versie van ios is die battery test gedaan ? 16.0.1 had battery drain bij mij met 16.0.2 is het beter en ik doe makkelijk 2 dagen met de telefoon net als mijn 13 pm