in

Android 13 review | Kleine update voor de lange termijn | SmartphoneMan



Android 13 is de nieuwste versie van Android en begint inmiddels op de eerste smartphones binnen te druppelen. Tegelijk is het ook een van de kleinste updates van Android ooit, zoals ik je in deze review uitleg.

Na de grote design-verandering die Android 12 vorig jaar met zich meebracht, is Android 13 een betrekkelijk kleine update. Dat is gezien hoe volwassen Android is ook niet zo gek, en op zich ook helemaal niet erg. Maar ik moet wel zeggen dat ik wel erg weinig gemerkt heb van de update naar Android 13. Als ik op zoek ga naar de verschillen dan zijn ze natuurlijk vindbaar én soms best handig. Maar ik denk dat als je deze update installeert en de nieuwe features niet specifiek uitzoekt, eigenlijk geen verschil merkt.

Daarbij moet ik wel opmerken dat er een aantal functies in zitten die niet direct een verschil maken, maar op de langere termijn wél erg prettig zijn. Denk aan het feit dat je per app een verschillende taal kunt instellen en dat het klembord tussen je Android-telefoon en Android-tablet gedeeld wordt, mocht je zo’n tablet hebben. Ook dat apps niet zomaar allemaal meldingen meer mogen sturen, vind ik erg fijn. Android 13 is kortom meer een update met kleine aanpassingen waar je op de lange termijn blij mee zult zijn, dan een update om echt naar uit te kijken.

Deze hoofdstukken worden in de video behandeld:

00:00 Intro
00:23 Wanneer krijgt jouw smartphone Android 13?
01:41 Material You verder verfijnd
03:02 Verbeterde privacy
04:06 Extra functies
05:05 Conclusie

—————

Steun SmartphoneMan door een aankoop te doen via een van deze affiliate links:

– Amazon:
– Bol.com: https://bit.ly/SmartphoneManBol
– CoolBlue: https://bit.ly/SmartphoneManCoolBlue

—————

Graphics met dank aan @markelijk: https://www.youtube.com/user/MarkoszzChannel

SmartphoneMan: 2x per week een nieuwe video die jou helpt met het kiezen van de juiste smartphone.

SmartphoneMan is hét YouTube kanaal dat jou helpt met het kiezen van een nieuwe smartphone. SmartphoneMan Dominick was jarenlang actief als reviewer bij WANT en All About Phones en richt zich met dit kanaal op iedereen die een smartphone wil kopen. Met gedegen onafhankelijke reviews en kooptips die voor iedereen begrijpbaar zijn. Daarbij komen juist ook de minder dure smartphones die veel waar voor hun geld bieden aan bod.

Apple, Samsung, Nokia, Motorola, Huawei, Oppo, Realme, Xiaomi enzovoorts; u vraagt, wij draaien!

Share this: