in

Samsung Galaxy S23 review | Het duurzaamste vlaggenschip? | SmartphoneMan



De Samsung Galaxy S23 is het basismodel in de Galaxy S-lijn van 2023 en biedt een grote upgrade tegenover zijn voorganger. Daarmee is deze telefoon die je vanaf zo’n €760 in huis haalt een uitstekende keuze.

De Samsung Galaxy S23 kopen:
Vergelijk de actuele prijzen van de Samsung Galaxy S23: https://www.telefoon.nl/samsung/galaxy-s23

De Samsung Galaxy S23 is een duidelijke evolutie van de Galaxy S22, maar heeft wel een heel groot voordeel: de nieuwe Snapdragon 8 Gen 2 chip van Qualcomm. Die is niet alleen sneller dan de chipsets uit eerdere Galaxy S-series, maar vooral ook zuiniger. Daardoor is de Galaxy S23 ondanks zijn kleine formaat voor het eerst écht niet beperkt qua accu. Ik kom met het toestel prima twee dagen door met normaal gebruik, en dat is gewoon netjes. Los daarvan is de Galaxy S23 een erg uitgebreide en goede high-end smartphone voor – inmiddels – een nette prijs. Het toestel is waterdicht, mooi en luxe ontworpen en heeft een prachtig scherm, heerlijke camera, topprestaties en uitstekende software-ondersteuning. Een dikke aanrader voor iedereen die een wat compactere high-end Android-telefoon wil, dus.

Toch is de Galaxy S23 ook niet perfect. Het is jammer dat de laadfunctie zo traag is en de ‘banana blur’ problemen van de camera zijn in sommige scenario’s hinderlijk. Samsung legt met de Galaxy S23 een sterke focus op duurzaamheid met onder andere meer gerecyclede materialen en minder schadelijke verf, maar helaas toont Samsung’s eigen analyse dat de milieu-impact van de Galaxy S23 op veel vlakken toch hoger is dan die van zijn voorganger. Het zijn onder de streep echter kleine puntjes op een verder erg goede smartphone.

Deze hoofdstukken worden in de video behandeld:

00:00 Intro
00:22 Design
02:17 Duurzaamheid
03:58 Scherm
04:40 Prestaties
05:18 Software
06:14 Camera
09:07 Batterij
10:13 Conclusie

—————

Steun SmartphoneMan door een aankoop te doen via een van deze affiliate links:

– Amazon: https://bit.ly/SmartphoneManAmazon
– Bol.com: https://bit.ly/SmartphoneManBol
– CoolBlue: https://bit.ly/SmartphoneManCoolBlue

—————

Graphics met dank aan @markelijk: https://www.youtube.com/user/MarkoszzChannel

SmartphoneMan: 2x per week een nieuwe video die jou helpt met het kiezen van de juiste smartphone.

SmartphoneMan is hét YouTube kanaal dat jou helpt met het kiezen van een nieuwe smartphone. SmartphoneMan Dominick was jarenlang actief als reviewer bij WANT en All About Phones en richt zich met dit kanaal op iedereen die een smartphone wil kopen. Met gedegen onafhankelijke reviews en kooptips die voor iedereen begrijpbaar zijn. Daarbij komen juist ook de minder dure smartphones die veel waar voor hun geld bieden aan bod.

Apple, Samsung, Nokia, Motorola, Huawei, Oppo, Realme, Xiaomi enzovoorts; u vraagt, wij draaien!

Share this:

27 Comments

  1. Hi Smartphoneman Dominique. 😊 Ik heb nu een Galaxy A52s die lichte kuren begint te krijgen. Is het een upgrade om van deze naar de S23 te gaan? Met vergelijkingen die ik online heb bekeken lijkt het niet echt een echte vooruitgang op veel vlakken voor dit geld.

  2. Nu gebruik ik bijna 3j een IOS toestel (iPhone 13 mini nu) echter overweeg ik terug om een compacte android toestel te kopen, deze lijkt me wel prima. Is de S22 nog een verstandige keuze? Ik ben die iOS galerij helemaal beu, alles verschijnt in recente foto's en is helemaal niet overzichtelijk, ten tweede dat je ook enkel de laatste 100 oproepen kunt zien…

  3. Ik krijg er morgen 1 binnen als opvolger van mijn iphone 11 pro max, het maatje kleiner gaat even wennen zijn denk ik. Heb de iphone al sinds lancering en erg tevreden mee, maar vind dit toestel er zo sexy uitzien dat ik gewoon informatie ben gaan inwinnen. Ben benieuwd had voor de iPhone allemaal Samsung's die ik altijd deed rooten en verder tweaken maar dat is tegenwoordig niet echt meer nodig en wil wel google pay ermee gebruiken.

  4. Ik heb nu een s8 64gb. Top toestel en gebruik hem al sinds 2018. Nu paar jaar verder werkt die nog alleen loop wel tegen groot tot mid daily task problemen aan. Weinig ruimte sws, 4g only, geen inbuild QR scanner, OS is soms traag en laggy. Zelfs Bluetooth inschakelen duurt gwn 5/6 seconden en dat is veel voor snelle switch tijdens calls enz. Ik Kijk al tijdtje naar de S23 256gb en ook bij de mediamarkt fysiek gekeken. Vindt hem helemaal top qua formfactor en specs. Zou dit een goede vervanger zijn voor aankomende 2/3 jaar voor de s8 ? thanks in advance.

  5. Hey, ik twijfel om de s23 te kopen, ik zou dan upgraden van mijn huidige Samsung (Galaxy S10), deze functionneert nog goed, maar na 4 jaar is het wel bergafwaarts aan het gaan.
    Nu heb ik de kans om de S23 te kopen voor een 700 euro, hierbovenop krijg ik dan ook nog een gratis galaxy tab a8 en 200 euro cashback. Dus dit is dan in totaal 500 euro voor de S23 en de tab a8. Ik zou graag de meningen van anderen horen, alvast bedankt!

  6. Besteld se. Voor de Belgen hier; wie bij telenet is en de S23 128GB (of andere) besteld die krijgt al een korting van telenet nu + nog eens 200 euro korting van samsung zelf + nog eens een A8 tablet erbij die je bv op 2de hands aan 120 euro ofzo kan verkopen. Dan kost de S23 nu slechts 380 euro. ;), peanuts voor een toptoestelleke.

    Je betaald eerst 699 euro, vanaf je je phone hebt moede naar de site gaan om de tablet en de 200 cashback te krijgen, je zal het 2 keer apart moeten invullen op de site, je vind het wel of anders kan je het aan telenet of samsung vragen mss als je het echt niet zeker bent, dat kan dikke 6 weken duren eer je de 200 en de tablet zal ontvangen, hou daar rekening mee.
    Maar het is echt een zotte deal nu. ;). Moet je mij geen 2 keer vragen.

    Het enige waar je rekening mee moet houden is dat als je dat doet via telenet dat je 12 maanden vast zit. Stel je gaat de maand nadien naar proximus ofzo dan moede nog 11 maand van betalen. Ik heb het via mijn ouders gedaan, die blijven toch bij telenet ;).

  7. Ben toe aan een nieuwe tel zat te denken aan de Samsung a53-54 wil er een met de beste batterij duur en groot scherm is dat een goeie keuze denkje? Wil wel onder de 500 euro blijven